Annons

Sörenstam kan göra comeback – i Sverige

Hon har spelat mot herrar förut – och framöver kan det bli så att hon gör det igen.
Golflegendaren Annika Sörenstam bekräftar för att hon kan göra en tillfällig comeback i Scandinavian Mixed nästa år.
Golf • Publicerad 1 november 2019
Annika Sörenstam funderar på att göra comeback nästa år. Arkivbild.
Annika Sörenstam funderar på att göra comeback nästa år. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sörenstam stänger inga dörrar när hon får frågan om hon kan tänka sig att delta i den svenska proffstourtävlingen som har både manliga och kvinnliga deltagare och ersätter Scandinavian Invitation nästa år.

– Jag kommer vara med dagligen under tävlingen, sen får vi se om jag får chansen eller vill spela. Jag vet att de har frågat några gånger, men vi får se. Det är ingenting jag planerar just nu, men blir det en himla succé kanske man vill vara med, säger 49-åringen som även är värd för Scandinavian Mixed tillsammans med Henrik Stenson.

Annons

2003 blev Sörenstam den första kvinnliga golfaren att tävla på herrarnas tour på 58 år när hon ställde upp i PGA-tävlingen The Colonial i Texas.

– Längden är den största skillnaden, och även styrkan. Killarna slår så mycket högre och kan sätta mer spinn på bollarna. Men det handlar om att spela sitt eget spel och jag kände att det lärde jag mig när jag var där, man fick lita på sig själv.

Sörenstam vann 72 tävlingar på USA-touren, varav tio majors, och räknas som en av de bästa golfspelarna genom tiderna. Hon lade av 2008.

Scandinavian Mixed spelas på Bro Hof utanför Stockholm den 11–14 juni.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons