Annons

Soldater dödade i attack i Mali

Mali • Publicerad 2 november 2019
Ménaka-regionen, Mali.
Ménaka-regionen, Mali.Foto: TT

Minst 35 maliska soldater har dödats i en attack mot en militär anläggning i landets östra delar, meddelar armén i Mali.

Anläggningen ligger i Ménaka, i det östra hörnet av den nordliga delen av Mali. Antalet döda uppges vara preliminärt. Hur många som eventuellt dödats på motståndarsidan framgår inte.

Annons

Ingen grupp har sagt sig stå bakom attacken. Grupper som associerar sig till jihadistiska rörelser som al-Qaida och IS för en väpnad kamp i ett område som sträcker sig över flera länder i Sahelregionen och våldet har sträckt sig allt längre in i Mali.

Landet skakades så sent som i slutet av september av två dåd riktade mot militära mål, där 40 soldater dödades.

Sverige har ett underrättelseförband med över 300 personer på plats i Mali, som är del av FN-insatsen Minusma. Förbandet har sin bas vid staden Timbuktu, mer än 50 mil västerut från anläggningen i Ménaka.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons