Annons

Sökinsats vid älv avbruten – ingen hittad

Olyckor • Publicerad 9 juli 2019
Räddningstjänsten i Jämtland sökte i Indalsälven sedan en kantrad kanot hittats i vattnet. Arkivbild.
Räddningstjänsten i Jämtland sökte i Indalsälven sedan en kantrad kanot hittats i vattnet. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

Sökinsatsen i Indalsälven vid Bomsund i Ragunda kommun har avbrutits. Insatsen inleddes när en upp- och nedvänd kanot, en ryggsäck, en picknickkorg och mat hittades i vattnet på tisdagskvällen.

– Räddningstjänsten har avbrutit sin insats och vi har inga resurser där i nuläget. Vi jobbar med att försöka ta reda på om någon har fallit i vattnet, och i så fall vem, säger polisens RLC-befäl John Enzinger.

Annons

TT: Kommer sökandet återupptas i morgon?

– Det kan jag inte svara på. Om räddningstjänsten avbrutit sin insats är det svårt att säga vad mer vi kan göra.

Räddningstjänsten i Jämtland inledde sökandet efter att två personer i en båt hittat kanoten. Larmet kom vid 20-tiden, och två båtar och en ambulanshelikopter kallades in.

– Vi hittade en picknickkorg och färsk fisk. Omständigheterna tyder på att någon varit ute, men ingen person är funnen och ingen är anmäld saknad. Det är svårt att säga om kanoten slitit sig från land eller om någon ramlat i, säger räddningstjänstens inre befäl Johan Wickenberg.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons