Annons

SMHI lämnar Malmö och Sundsvall

Väder • Publicerad 13 december 2019
SMHI:s verksamhet i Malmö flyttas till Göteborg, samtidigt som verksamheten i Sundsvall flyttar till Norrköping och Uppsala. Arkivbild.
SMHI:s verksamhet i Malmö flyttas till Göteborg, samtidigt som verksamheten i Sundsvall flyttar till Norrköping och Uppsala. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SMHI:s kontor i Malmö och Sundsvall läggs ner nästa år, när verksamheten ska koncentreras till färre orter.

För radiolyssnare blir skillnaden att de kan komma att få höra andra meteorologer i sändningarna, rapporterar P4 Blekinge.

Annons

Ingen personal sägs upp i nuläget, utan de anställda i Malmö och Sundsvall erbjuds anställning i Göteborg respektive Uppsala/Norrköping, men det är ännu oklart om alla är beredda att flytta. Totalt berörs cirka 20 anställda.

– Det är ingen rationalisering, vi ska inte bli färre, säger ställföreträdande generaldirektör Bodil Aarhus Andræ till TT.

SMHI är en statlig myndighet som sorterar under miljödepartementet. Uppdraget är att vara ett expertorgan inom meteorologi, hydrologi, oceanografi och klimatologi.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons