Annons

Smällkallt i norr – risk för halka i söder

Väder • Publicerad 10 november 2019
Säsongen lägsta temperatur har uppmätts i lappländska Nikkaluokta – 33 minusgrader. Bilden är tagen på en annan plats. Arkivbild
Säsongen lägsta temperatur har uppmätts i lappländska Nikkaluokta – 33 minusgrader. Bilden är tagen på en annan plats. ArkivbildFoto: Martina Holmberg / TT

Kall luft har parkerat över stora delar av landet och kyligast är det i norra Norrland. Under söndagsmorgonen noterades nytt säsongslägsta i Nikkaluokta – 33 minusgrader.

– Det är ett klassiskt köldhål. Natten till i går gick temperaturen där ner mot runt 30 minusgrader och i natt har det varit ännu kallare, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog vid SMHI.

Annons

I norra Norrland har det varit ovanligt kallt för säsongen. Även kommande natt kan bli riktigt kylig, men senare under måndagen väntas ett snöfall dra in som dämpar den strängaste kölden.

Även övriga landet får räkna med nederbörd. I söder blir det regn och längre norrut snö eller snöblandat regn. Det finns risk för halka och dåligt väglag.

– Ha koll på prognosen för måndag morgon. Vi har ett nederbördsområde som drar in och i Svealand, norra Götaland och på småländska höglandet kan det falla som snö, säger Alexandra Ohlsson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons