Annons

Slutspelat även för Larsson nästa år

Marcus Berg har deklarerat att hans landslagskarriär snart är över. Når landslaget EM tackar han för sig efter slutspelet.
Han lär få sällskap av Sebastian Larsson.
Fotboll • Publicerad 14 november 2019
Sebastian Larsson ser ett EM-slutspel som rätt läge att avsluta landslagskarriären.
Sebastian Larsson ser ett EM-slutspel som rätt läge att avsluta landslagskarriären.Foto: Janerik Henriksson/TT

Larsson, 35, spelar sin 118:e landskamp – om han blir uttagen – när landslaget kan säkra EM-spel mot Rumänien i Bukarest på fredagskvällen.

Sker så, väntar inte många landskamper till.

Annons

– Jag har aldrig fått frågan av någon i förbundet. Likadant om du frågar mig om hur länge jag spelar fotboll. Jag har inte satt något slutdatum, men det är långt till nästa mästerskap efter EM. Chanserna att jag spelar vidare i landslaget efter ett eventuellt EM är inte särskilt stora, säger han.

Ingen överraskning

Det är ingen överraskning att Larsson snart tackar för sig, snarare är hans egna ord en bekräftelse på vad de flesta insett och förstått.

VM i Qatar 2022 ligger långt in i framtiden – och för att vara aktuell där krävs att han satsar över ännu ett kval.

Och är bra nog för att vara med på den resan.

– Vi vet nog precis vilka som kan tänkas kliva av. Det känns ganska naturligt. Jag blev inte direkt chockad när jag läste vad Marcus (Berg) sagt, säger Larsson.

Flera pensionerar sig

Att han anar slutet gör inte drivkraften att nå EM större.

– Att få spela EM och VM är det man strävar efter med landslaget, men jag tror nog att hungern varit lika stor om jag känt i kroppen att jag haft fler mästerskap framför mig. Möjligheten att få avsluta i landslaget med ett slutspel vore fantastiskt.

Landslagskaptenen Andreas Granqvist påpekade redan efter VM 2016 att han satsade mot ett sista mästerskap. Även högerbacken Mikael Lustig har varit inne på att hans tid i landslaget går mot sitt slut.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons