Annons

Skridskolegendar död – tog OS-guld

Skridsko • Publicerad 3 november 2019
Sigge Ericsson (i mitten) tillsammans med två andra svenska OS-guldmedaljörer i skridsko, Jonny Nilsson (vänster) och Tomas Gustafson (höger) i Stockholm år 2000. Arkivbild.
Sigge Ericsson (i mitten) tillsammans med två andra svenska OS-guldmedaljörer i skridsko, Jonny Nilsson (vänster) och Tomas Gustafson (höger) i Stockholm år 2000. Arkivbild.Foto: Gunnar Ask/TT

OS-guldmedaljören Sigge Ericsson är död efter en tids sjukdom. Skridskoåkaren Ericsson tog OS-guld i Cortina d'Ampezzo 1956 på 10 000 meter. I samma olympiska spel tog han även en silvermedalj på 5 000 meter.

Året innan tilldelades han Bragdguldet efter att ha vunnit EM-guld i Falun och VM-guld i Moskva 1955.

Annons

– Det blir oerhört tomt. Vi har haft ett rikt liv tillsammans under elva år, men har känt varandra mycket längre. Vi möttes på kyrkogården, efter att ha mist våra respektive. Vi hade mycket gemensamt och blev kära i varandra, säger Inger Schönberg, Sigge Ericssons livskamrat på äldre dagar till P4 Jämtland.

Sigge Ericsson föddes i Alanäs i norra Jämtland 1930 och blev 89 år gammal.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons