Annons

Skräckgrotta i Thailand blir turistattraktion

Thailand • Publicerad 1 november 2019
Grottan där tolv thailändska pojkar satt fast förra sommaren har öppnats för turister. Arkivbild.
Grottan där tolv thailändska pojkar satt fast förra sommaren har öppnats för turister. Arkivbild.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT

Grottan I Thailand där tolv pojkar i ett fotbollslag och deras tränare satt fast förra året har öppnat igen för turister. Grottsystemet Tham Luang i provinsen Chiang Rai har varit stängt sedan en räddningsinsats fått ut pojkarna välbehållna i juli i fjol, rapporterar den spanska nyhetsbyrån EFE.

– Departementet för naturresurser och miljö är berett att utveckla det här området fullt ut så att thailändarna kan vara stolta över det i framtiden, sade biträdande generaldirektör Chongklai Voraphongston vid invigningen.

Grupper med upp till 25–30 turister åt gången och högst 2 000 om dagen kommer nu att få gå in i den första grottkammaren. I anknytning till Tham Luang finns också ett museum och en staty av den dykare som miste livet i räddningsinsatsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons