Annons

Skolinspektionen stänger friskola omedelbart

Skola • Publicerad 1 juli 2019
Skolinspektionen stänger med omedelbar verkan en nystartad friskola i Göteborg. Arkivbild.
Skolinspektionen stänger med omedelbar verkan en nystartad friskola i Göteborg. Arkivbild.Foto: Kallestad, Gorm

Skolinspektionen stänger med omedelbar verkan en nystartad friskola i Göteborg. Beslutet gäller från och med den 1 juli 2019, skriver Skolinspektionen i ett pressmeddelande.

Motivet till stängningen är att huvudmannen har bedrivit undervisning i strid med gällande lagstiftning och att skolan saknar lokaler som är godkända för skolverksamhet. "Skolinspektionen ser allvarligt på att huvudmannen inte har säkerställt att det finns lokaler som är ändamålsenliga för utbildningen.", skriver myndigheten.

Annons

Friskolan, med omkring 140 elever upp till årskurs sex, har tidigare uppgett för Skolinspektionen att den fått ett tillstånd från kommunen att starta skolan i lokalerna. Men det visade sig att något sådant tillstånd inte fanns. Och att kommunen i december 2018 beslutat att inte bevilja tillstånd. Försök att hitta ersättningslokaler har inte lyckats. Så nu stängs skolan och eleverna får leta platser på andra skolor till starten av höstterminen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons