Annons

Skogsbrand på kanarieö snart under kontroll

Spanien • Publicerad 12 augusti 2019
1|500 hektar mark har eldhärtats på den spanska turistön Gran Canaria.
1|500 hektar mark har eldhärtats på den spanska turistön Gran Canaria.Foto: TT

Den skogsbrand som i lördags bröt ut i närheten av spanska Gran Canarias huvudort Las Palmas kan snart vara under kontroll.

– Vi tror att vi under dagen bit för bit kommer att kunna kontrollera den brandfront som fortfarande är aktiv. Men det kommer att bli en utmaning för vi kämpar mot vinden och vattenbristen, säger Angel Victor Torres, ledare för Kanarieöarnas regionala regering.

Annons

Omkring 250 brandmän och soldater arbetar, understödda av 13 brandplan och helikoptrar, med att bekämpa skogsbranden som hittills har eldhärjat 1 500 hektar mark.

Ett tusental boende evakuerades under helgen men många kunde på måndagen återvända till sina hem. Inga skador har rapporterats i anslutning till skogsbranden.

Polisen meddelade på lördagen att en medelålders man gripits. Han misstänks ha startat branden när han använde svetsutrustning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons