1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Frödén spräckte nollan när Malmö nollades

Nu vet Jesper Frödén hur det känns måljubla även i landets högsta ishockeyserie.
Skellefteåforwarden gjorde sitt första SHL-mål i karriären när Malmö nollades på bortais.
Skellefteås Jesper Frödén grattas efter sitt 2–0-mål borta mot Malmö. Målet var Frödéns första i SHL och Skellefteå vann till slut med 4–0.
Foto: Andreas Hillergren/TT

Forwarden Jesper Frödén var under många år en stabil poängmakare i ishockeyallsvenskan för först Södertälje och sedan AIK.

Inför den här säsongen bytte han dock ett AIK till ett annat – Skellefteå AIK. Där har Frödén gått mållös i åtta raka grundseriematcher, men i den nionde fick 25-åringen göra sitt första SHL-mål i karriären.

– Självklart jätteroligt, men först och främst tycker jag att vi gör en oerhört bra bortamatch, säger forwarden.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

"Krigarmål"

Fullträffen 19 minuter in i matchen borta mot Malmö får dock läggas in i kategorin slumpmässiga mål. Ett skott från kedjekamraten Joakim Lindström fick en styrning och pucken blev liggande vid Malmömålvakten Oscar Alsenfelts högra benskydd.

– Jag har haft en del lägen där jag har kunnat trycka till den, men nu blev det ett krigarmål. De är lika sköna de målen, säger han med ett leende.

Han känner själv att han har anpassat sig till SHL-hockeyn.

– Skridskoåkningsmässigt är det inte så stor skillnad, utan det är mer skicklighetsnivån som är ytterligare en nivå upp. Det är en tuff liga, så det gäller att vara på tårna i varje match, säger Frödén, som tidigare har gjort ett mål för Skellefteå i CHL under säsongen.

Hans premiärmål i SHL betydde 2–0 efter att Linus Lindström, snyggt framspelad av Jonatan Berggren, gett Skellefteå ledningen efter 8.16. Sju minuter in på den tredje perioden kom sedan även 3–0 genom Filip Berglund i numerärt överläge.

– Jag tycker att vi stänger ner dem bra och gör mycket bra saker där ute. Så jag tycker att vi vinner välförtjänt, säger Frödén, som i slutskedet av matchen fick se Andreas Wingerli fastställa segern till 4–0.

Skellefteå studsade tillbaka snabbt efter en blek insats i SHL borta mot Örebro i lördags (1–5). I tisdags blev det en 2–0-seger hemma mot Kärpät i CHL och nu 4–0 mot Malmö.

– Vi har gnuggat på bra med försvarsspelet och "Gurra" (målvakten Gustaf Lindvall) gör en fantastisk match i kassen.

Utklassade

Segersiffrorna speglade dock inte matchbilden. Malmö vann exempelvis skotten med 27–21.

– Jag tycker att det är en ganska jämn match på isen. Vi skapar en del målchanser, men vi har inte riktigt effektiviteten, säger Malmötränaren Peter Andersson.

Han var inte nöjd med hemmaspelarnas kamp runt sargerna.

– Där utklassade Skellefteå oss, säger Andersson.