Annons

Skådespelaren Roberta Haynes död

Film • Publicerad 7 april 2019

Den amerikanska skådespelaren Roberta Haynes är död. Hon avled i Delray Beach i Florida i torsdags och blev 91 år, skriver .

Haynes var känd för stora roller i filmer som "Åter till paradiset" med Gary Cooper och "I Västerns våld" med Rock Hudson – båda från 1953.

Annons

Under senare delen av sin karriär spelade hon bland annat i tv-serien "Maktkamp på Falcon Crest" och i komedin "Polisskolan 6".

Texasfödda Roberta Haynes kom till Los Angeles tillsammans med sin familj som barn och hon fick sina första filmroller i slutet av 1940-talet.

Då hon var något mörkare än tidens ideal i Hollywood fick hon ofta gestalta stereotypa latinamerikanskor och infödingskvinnor.

– Jag ville bli en seriös skådespelerska och spela de roller som Ingrid Bergman spelade. Men jag fick bara roller som "eldig mexikanska". De bra rollerna gick alltid till blonda och blåögda skådespelerskor, sade hon 2017 i en intervju med Vulture.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons