Annons

Sjuka i Thailand ska få medicinsk cannabis

Thailand • Publicerad 7 augusti 2019
Thailands vice premiärminister Anutin Charnvirakul håller upp en femmillilitersflaska cannabisolja.
Thailands vice premiärminister Anutin Charnvirakul håller upp en femmillilitersflaska cannabisolja.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT

Thailands statliga läkemedelsbolag har levererat 4 500 flaskor cannabisolja till landets folkhälsomyndighet för vidare distribution till sjukhus. Leveransen är den första i sitt slag sedan Thailand nyligen legaliserade cannabis för medicinskt bruk.

– Det här är en följd av legaliseringen av medicinsk cannabis. Det finns ingen dold agenda, vi vill bara hjälpa patienterna, säger vice premiärminister Anutin Charnvirakul, vars portfölj också omfattar folkhälsofrågor.

Thailand har en lång historia av att använda marijuana i smärtstillande syfte. Samtidigt ses narkotikabrott som mycket allvarliga, och innehav av större mängder tyngre droger kan bestraffas med döden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons