Annons

Sju jazzklubbar får stöd av Kulturrådet i år

Musik • Publicerad 4 februari 2020
Sju jazzföreningar som inte fick bidrag i fjol har beviljats medel från Kulturrådet. Arkivbild.
Sju jazzföreningar som inte fick bidrag i fjol har beviljats medel från Kulturrådet. Arkivbild.Foto: Gerald Herbert

Det statliga kulturstödet uteblev för 13 jazzföreningar i Sverige i fjol. Anledningen var att Kulturrådet hade fått in fler ansökningar än vanligt. Det var också första året som man inte lät riksförbundet Svensk Jazz fördela pengarna bland sina medlemsföreningar.

Det ledde till protester från både föreningar, artister och skivbolag.

Annons

I år har sju av de föreningar som inte fick verksamhetsbidrag i fjol beviljats bidrag. Dessa är Plektrum i Lund, Umeå folkets hus och Umeå jazzfestival, Vargkatten produktion i Stockholm, Krinolin i Malmö, Ystad Sweden jazz, Livejazz Emmaboda och Trollhättans jazzförening.

Sammanlagt har Kulturrådet beslutat att ge bidrag till 291 musikarrangörer, från ett urval av 446 ansökningar.

"De fria musikarrangörerna har stor betydelse för att säkra ett varierat musikutbud av hög kvalitet i hela landet. Vi kan konstatera att det finns en bredd inom bidraget och att det är hård konkurrens om medel", säger Kulturrådets generaldirektör Staffan Forssell i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons