Annons

Sjögren: "Nederländerna har extrema problem"

Sverige till final.
Det tror Martin Sjögren inför semifinalen mot Nederländerna i fotbolls-VM.
Fotboll • Publicerad 2 juli 2019
Martin Sjögren.
Martin Sjögren.Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

Han var själv med och besegrade nederländskorna i VM-kvalet i höstas, då med 2–1, och menar att "vägen till final ligger helt öppen för Sverige".

– Nederländernas offensiv är väldigt bra, men deras innerbackar har stora problem. Kan man bara hantera deras offensiva spelare så har Sverige en väldigt god möjlighet att ta sig till final, säger Sjögren till .

Annons

– Holland spelar som man har gjort hela tiden. Exakt samma som i EM och så har det sett ut i två och ett halvt år. Nu är alla förberedda på det. Man har extrema problem i backlinjen. Den är ganska svag. Kan du hantera deras tre forwards med deras speed, och sedan deras två offensivt centrala mittfältare, då har du extremt mycket vunnet, fortsätter han.

Sjögren syftar framför allt på Nederländernas stjärntrio Lieke Martens, Vivianne Miedema och Shanice van de Sanden som alltid är ett hot framåt, men där Martens dras med en tåskada och är ett frågetecken inför semifinalen.

Så hur borde Sverige spela för att såra sitt motstånd?

Martin Sjögren har en aning.

– Sverige har ju speed och Nederländerna är långsamma och har svårt när det blir spel bakom försvaret. Asllani (Kosovare) måste utmana i ytan framför backarna. Klarar man att variera sig så får Nederländerna extrema problem och svårt att hänga med. De har svårt att försvara i ytan framför och även bakom. Kan man variera får Nederländerna stora problem.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons