Annons

Sista fasen av truppreträtt i Ukraina

Ukraina/Ryssland • Publicerad 8 november 2019
Ukrainska stridsvagnar i Donetskregionen. Arkivbild
Ukrainska stridsvagnar i Donetskregionen. ArkivbildFoto: Irina Gorbaseva/AP/TT

Ukrainas armé och de ryskstödda separatisterna har skjutit upp den sista fasen av trupptillbakadragande i östra Ukraina till på lördag.

Tillbakadragandet är ett av Kremls villkor för att inleda fredssamtal mellan Rysslands president Vladimir Putin och Ukrainas president Volodymyr Zelensky. Även Kiev har sagt att tillbakadragandet är ett villkor för samtalen.

Annons

Samtalen har skjutits upp flera gånger men Ukrainas utrikesminister hoppas att mötet ska kunna äga rum i Paris i november.

Reträtten äger rum i utbrytarregionen Donetsk och kommer att övervakas av Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSCE). Styrkor från båda sidor har tidigare dragits tillbaka i juni och oktober.

Sedan Zelensky kom till makten i maj har han försökt väcka liv i fredsprocessen för att avsluta konflikten i östra Ukraina, som krävt över 13 000 liv sedan 2014.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons