Annons

SHL-nykomlingen anställer general manager

Drygt en fjärdedel in i SHL:s grundserie förstärker nykomlingen Oskarshamn sin sportsliga ledning.
Thomas Fröberg får en ny roll som general manager efter att de senaste åren ha varit sportchef i allsvenska topplaget Bik Karlskoga.
Ishockey • Publicerad 7 november 2019
Thomas Fröberg blir ny general manager i Oskarshamn. Arkivbild
Thomas Fröberg blir ny general manager i Oskarshamn. ArkivbildFoto: Bertil Ericson/TT

Detta meddelar Oskarshamn i ett pressmeddelande.

"Efter att ha utvärderat och analyserat drar vi slutsatsen att vi är i ett behov av att förstärka organisationen. Därför har vi nu tagit beslut om att rekrytera Thomas Fröberg i rollen som general manager", säger Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg.

Annons

"När Martin ringde mig kände jag en oerhörd stolthet över att få frågan. Jag kände omgående att detta var rätt beslut från min sida. I Karlskoga har jag inte jobbat heltid med hockeyn och att jag nu får chansen att hålla på med hockey till 100 procent känns hur bra som helst", säger Fröberg själv.

Enligt Oskarshamn kommer 52-årige Fröberg, som 2014–15 tränade AIK, att jobba ihop med sportchefen Daniel Stolt, som har kvar sin roll. Fröberg kommer dock ha det högsta sportsliga ansvaret.

"Vi har stora utmaningar gällande den här säsongens lagbygge med tanke på de skador vi drabbats av och tanken är att Thomas ska börja arbeta med truppen direkt, men även blicka framåt mot nästa säsong oavsett vilken liga vi spelar i", säger Martin Åkerberg.

Oskarshamn ligger på tolfte plats i SHL, med 17 poäng på 16 omgångar.

Fredrik Scherman/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons