Annons

SHK utreder inte flygkraschen i Ronneby

Olycka • Publicerad 2 december 2019
Statens Haverikommission kommer inte att utreda lördagens flygkrasch i ett villaområde i Ronneby. Det är i stället ett polisärende. Arkivbild.
Statens Haverikommission kommer inte att utreda lördagens flygkrasch i ett villaområde i Ronneby. Det är i stället ett polisärende. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Statens Haverikommission (SHK) kommer inte att utreda lördagens flygkrasch i ett villaområde i Ronneby, rapporterar P4 Blekinge. SHK ska ha varit inblandad i ärendet under helgen, men det har nu helt och hållet tagits över av polis.

Piloten omkom i kraschen, och utredningen sköts i stället av polisen. Brottsrubriceringen är framkallande av fara för annan, men främst utreds dock kraschen som ett suicidärende, enligt polisen.

Polisen försöker nu utröna exakt hur planet färdades och när olika saker har inträffat, detta görs bland annat med hjälp av radarbilder.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons