Annons

Swenn Larsson: "Ville visa vem som bestämmer"

Anna Swenn Larsson var mer än en sekund från en pallplats inför det andra slalomåket i Killington.
Då steppade svenskan upp rejält – och klättrade från nionde till tredje plats i världscuptävlingen.
Alpint • Publicerad 1 december 2019
Anna Swenn Larsson jublar efter tredjeplatsen.
Anna Swenn Larsson jublar efter tredjeplatsen.Foto: Charles Krupa/AP/TT

Säsongens första pallplats, den fjärde individuella i karriären, är ett faktum för Anna Swenn Larsson.

28-åringen från Rättvik, som är den svenska som har störst förväntningar på sig att axla pensionerade stjärnan Frida Hansdotters mantel, stod för en kanoninsats i det andra slalomåket i världscuptävlingen i Killington, USA.

Annons

– Andraåket var tufft, under åket varierade underlaget rejält. Det brast på några ställen, för att sedan bli supergreppigt. Jag är väldigt nöjd med dagen och att jag vågade gå för det, säger hon till SVT.

Shiffrin överlägsen

Swenn Larsson körde i mål på tiden 58,38 och var i och med det till och med snabbare än superstjärnan Mikaela Shiffrin – som visserligen slutade som överlägsen vinnare.

Amerikanskan var i en klass för sig i det första åket och hennes vinst fanns det inte mycket att göra åt. Efter de båda åken kom Shiffrin hela 1,13 sekunder före slovakiska tvåan Petra Vlhova och 2,73 före Swenn Larsson – som dock kan trösta sig med att hon i det andra åket minskade avståndet till segraren med nio hundradelar.

– Jag ville inte gräva ner mig efter första åket utan gjorde en plan direkt. Jag ville inte tillåta mig att bli passiv utan ville åka renare och visa vem som bestämmer.

"Revanschsugen som attan"

Svenskan var nia efter det första åket men såg till att klättra i fältet efter att ha haft den tredje snabbaste tiden av alla i åk nummer två.

– Första åket var inget vidare, men när jag fortfarande var med topp tio kände jag ändå att jag höjt min lägstanivå. Jag kände att det snarare var skidorna som åkte med mig, än jag med dem. Men i andra var jag revanschsugen som attan och ville verkligen attackera, säger Swenn Larsson.

Förra veckans premiär i finländska Levi slutade med en fjärdeplats – även den gången bakom vinnaren Mikaela Shiffrin – och Swenn Larsson har således fått en smakstart på världscupen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons