Annons

Shiamuslimer drabbade samman med polis

Libanon • Publicerad 14 december 2019
Kravallpolis i Libanons huvudstad Beirut fick smällare kastade mot sig i centrala Beirut på lördagen.
Kravallpolis i Libanons huvudstad Beirut fick smällare kastade mot sig i centrala Beirut på lördagen.Foto: Hussein Malla/AP/TT
Kravallpolis i Libanons huvudstad Beirut drabbade samman med anhängare till de shiamuslimska rörelserna Hizbollah och Amal i centrala Beirut på lördagen.
Kravallpolis i Libanons huvudstad Beirut drabbade samman med anhängare till de shiamuslimska rörelserna Hizbollah och Amal i centrala Beirut på lördagen.Foto: Hussein Malla/AP/TT

Unga anhängare till de shiamuslimska rörelserna Hizbollah och Amal i Libanon drabbade samman mot kravallpolis i huvudstad Beirut på lördagen. Det inträffade när ungdomarna försökte ta sig till ett torg där regimkritiska demonstranter håller till och som anhängare till Amal och det Iranstödda Hizbollah attackerat flera gånger tidigare.

I ett tv-sänt anförande uppmanade Hizbollahledaren Hassan Nasrallah sina anhängare att vara tålmodiga.

Annons

I mitten av oktober lanserade premiärminister Saad al-Hariri skatte- och avgiftshöjningar för att hantera landets ekonomiska kris, men efter knappt två veckor av stora demonstrationer tvingades han avgå.

Sedan dess har flera försök att bilda regering misslyckats.

Libanon är en komplicerad mix av olika religiöst och etniskt grundade politiska krafter, och både Amal och Hizbollah ingick i al-Hariris regering.

På fredagen sade Nasrallah att alla partier i landet måste ingå i en ny regering.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons