Annons

SGU får ny chef

Samhälle • Publicerad 7 februari 2020
Anneli Wirtén (th) har utsetts till generaldirektör för Sveriges geologiska undersökning. Hon efterträder Lena Söderberg (tv). Statssekreterare Emil Högberg står mellan dem.
Anneli Wirtén (th) har utsetts till generaldirektör för Sveriges geologiska undersökning. Hon efterträder Lena Söderberg (tv). Statssekreterare Emil Högberg står mellan dem.Foto: SGU

Anneli Wirten har utsetts till generaldirektör för Sveriges geologiska undersökning (SGU) av regeringen. Hon har tidigare varit länsråd och vikarierat som landshövding i Jönköpings län. Hon tillträder den 1 mars.

57-åriga juristen Anneli Wirten har som länsråd haft flera uppdrag som är kopplade till frågor som Sveriges geologiska undersökning arbetar med, bland annat i Vattendelegationen Södra Östersjön.

"Med sin erfarenhet av att bland annat leda främjande verksamhet och arbete med hållbarhetsfrågor inom statsförvaltning blir Anneli Wirtén rätt person att leda SGU", säger näringsminister Ibrahim Baylan i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons