Annons

Sex Jehovas vittnen dömda i Ryssland

Ryssland • Publicerad 13 december 2019
En domstol i ryska i Penza har dömt ett Jehovas vittne till sex års fängelse och fem andra medlemmar till två års fängelse villkorligt.
En domstol i ryska i Penza har dömt ett Jehovas vittne till sex års fängelse och fem andra medlemmar till två års fängelse villkorligt.Foto: 

En domstol i Ryssland har dömt ett Jehovas vittne till sex års fängelse, enligt rörelsens högkvarter i USA. Domstolen i Penza, cirka 56 mil sydost om huvudstaden Moskva, dömde också fem andra medlemmar i Jehovas vittnen till två års fängelse villkorligt.

Rysslands högsta domstol stämplade 2017 Jehovas vittnen som extremistiskt och samfundet förbjöds att verka i landet. Sedan dess har flera tillslag gjorts och många anhängare har fängslats eller satts i husarrest.

Annons

Jehovas vittnen ser förbudet som ett brott mot religionsfriheten och har fortsatt att verka på flera håll i landet.

Enligt Jarrod Lopes, talesperson för rörelsens högkvarter, är fredagens sexåriga dom en av de strängaste som utdömts mot en medlem sedan 2017.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons