Annons

Sex av 38 dödsskjutningar uppklarade i Malmö

Brott • Publicerad 12 november 2019
Endast 16 procent av dödsskjutningarna i gängmiljö i Malmö har klarats upp. Arkivbild.
Endast 16 procent av dödsskjutningarna i gängmiljö i Malmö har klarats upp. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Av de 38 dödsskjutningar i gängmiljö som har inträffat i Malmö under de senaste åtta åren har bara sex stycken – 16 procent – klarats upp, skriver Aftonbladet.

Det är en lägre siffra än i exempelvis Stockholm, där 20 procent av 61 gängmord under samma period klarades upp. I Göteborg inträffade 29 gängmord under åttaårsperioden, och 24 procent av de fallen klarades upp, skriver tidningen.

– Vi vet inte varför det ser ut så här. Det kan vara allt från problembild till metoder, och vi behöver titta djupare på det. Det vi kan se när det gäller Malmö är att i stort sett alla skjutningar och handgranatsattacker är knutna till öppna drogscener på ett helt annat sätt, säger Gunnar Appelgren, kriminalkommissarie och expert på grov organiserad brottslighet, till Aftonbladet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons