Sevilla, Celtic och Man United till slutspel

Sevilla är klart för 16-delsfinal i Europa League efter 5–2 borta mot Dudelange.
Även Celtic är klart för avancemang från gruppspelet efter att ha vänt 0–1 till 2–1 borta mot Lazio, som i sin tur är illa ute.
Och Manchester United säkrade också en slutspelsplats, via 3–0 mot Partizan.
Fotboll • Publicerad 7 november 2019
Manchester Uniteds Anthony Martial (centralt) firar ihop med Juan Mata och Marcus Rashford i 3–0-segern mot Partizan.Foto: Dave Thompson/AP/TT

Sevilla hade 4–0 redan i halvtid i Luxemburg mot Dudelange sedan Munir El Haddadi gjort tre mål och visat vägen till det spanska topplagets fjärde seger på lika många gruppspelsomgångar.

I samma grupp spelade Linus Hallenius från start när hans cypriotiska Apoel 2–1-besegrade Karabach från Azerbajdzjan och därmed är tvåa i grupp A bakom Sevilla.

I Rom hamnade Celtic i underläge mot Lazio redan i den sjunde minuten sedan hemmalagets skyttekung Ciro Immobile slagit till. Men skottarna kvitterade före halvtid genom James Forrest och sedan avgjorde Olivier Ntcham på tilläggstid, vilket tog Celtic vidare till slutspel från grupp E.

Lazio nära uttåg

Samtidigt vann rumänska Cluj med 1–0 hemma mot nu avsågade Rennes, vilket innebär att Lazio överraskande är på vippen att åka ur redan i gruppspelet.

– Realistiskt har vi väldigt små chanser att gå vidare, säger Lazios tränare Simone Inzaghi enligt nyhetsbyrån AFP.

I grupp L revanscherade sig Manchester United efter lördagens 0–1-förlust borta mot Bournemouth i ligan, och tog sig via säkra 3–0 hemma mot serbiska Partizan vidare till 16-delsfinal.

Nilsson Lindelöf saknades

Nya anfallstrion Mason Greenwood, Anthony Martial och Marcus Rashford nätade samtliga för United, där svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf saknades på grund av en ryggskada. I samma grupp gjorde AZ från Alkmaar som Sevilla. Nämligen fem mål i sin match. Det nederländska laget besegrade kazakiska Astana med 5–0. Myron Boadu blev tvåmålsskytt för AZ, som är tvåa bakom United.

I grupp C är schweiziska Basel också klart för slutspel efter 2–1 hemma mot spanska Getafe, som i sin tur är trea bakom Krasnodar där svenske landslagsmittfältaren Kristoffer Olsson spelade 77 minuter i 3–1-segern över Trabzonspor. Svenske landslagskollegan Marcus Berg fick dock aldrig lämna bänken.

Helanders Rangers vann

I den jämna grupp G spelade svenske landslagsbacken Filip Helander 90 minuter när hans Rangers 2–0-besegrade Porto på hemmaplan, och därmed är tvåa på lika många poäng som ledande Young Boys – som i sin tur spelade 1–1 borta mot Feyenoord, där Sam Larsson hoppade in.

Apropå svenska landslagsbackar. Mikael Lustig spelade hela matchen när hans Gent 3–1-avfärdade Wolfsburg på bortaplan, och därmed har stora chanser att ta en slutspelsplats i grupp I.

Tidigare landslagsbacken Oscar Wendt spelade 85 minuter när hans Borussia Mönchengladbach sent 2–1-besegrade Roma och är tvåa i en mycket tät J-grupp.

Lika jämn är inte grupp K, där Braga och Wolverhampton har dragit ifrån i toppen.

I grupp D är Rosenborg utslaget efter fjärde raka förlusten – 0–2 hemma mot portugisiska Sporting som toppar gruppen före österrikiska Linz, som 4–1-krossade PSV Eindhoven.

I grupp H är Espanyol nära en slutspelsplats efter 6–0-utklassningen av bulgariska Ludogorets.