Serietvåan tillbaka på vinnarspåret

Fotboll • Publicerad 13 juli 2019
Mjällby fick jubla mot IK Frej. Arkivbild.
Mjällby fick jubla mot IK Frej. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Mjällbys säsong i superettan är inget att klaga på. Efter två inledande förluster i våras har spelet klickat alltmer och laget huserar på andra plats i tabellen.

Men den senaste tiden har det börjat knaka något i fogarna. Inför bortamötet med IK Frej hade serietvåan en dyster svit på tre raka matcher utan seger.

Det förändrades under lördagseftermiddagen. Amer Eriksson-Ibragic gjorde slutresultatet 2–1 i 77:e minuten och gav Mjällby tre viktiga poäng i jakten på en allsvensk plats.

Samtidigt är Örgryte uppe i fem förlustfria matcher i rad (fyra segrar, en oavgjord) efter 2–0 hemma mot Öster. Under samma period har inte Göteborgslaget släppt in ett enda mål.

Därmed tog Örgryte klivet upp till tredje plats – för en liten stund. Brage, som hade en senare avsparkstid, vann mot Brommapojkarna med 3–1 och tog sig återigen upp som trea efter några timmar på fjärdeplatsen.

Syrianska besegrade Trelleborg borta med 2–1.