Annons

Seljmani höll sitt mållöfte: "Bara att njuta"

När Astrit Seljmani tog klivet upp från division 1 lovade han 15 mål i superettan.
När han infriade löftet innebar det också en allsvensk plats för Varberg.
Fotboll • Publicerad 3 november 2019
Astrit Seljmani jublar med fansen efter Varbergs avancemang till allsvenskan.
Astrit Seljmani jublar med fansen efter Varbergs avancemang till allsvenskan.Foto: Adam Ihse/TT

Hans tröja blev kvar någonstans ute i publikmassan efter Varbergssupportrarnas planstormning. Men i en lånad överdragströja, med champagnen drypande från både hår och kläder, var det mesta sekundärt för Astrit Seljmani efter avancemanget till allsvenskan.

– Det är bara att njuta. En veckas semester, sedan är det bara träning igen. Vi har en lång säsong nästa säsong och då har vi Malmö på hemmaplan. Det är jobbigt, säger han med ett brett leende.

Annons

Astrit Seljmani kom till Varberg från skånska Torns IF inför säsongen, inplockad som målskytt i ett lag som bara med nöd och näppe lyckades hålla sig kvar i superettan förra säsongen.

Kaxigt löfte

Seljmani, som gjorde 13 mål i division 1 i fjol, hade dock siktet inställt på att leverera direkt.

– Jag sade det innan jag skrev på och sade det i en intervju också, att jag skulle göra 15 mål. Och det gjorde jag, säger han.

TT: Det var ett ganska kaxigt löfte, med tanke på att Varberg hade det rätt kämpigt förra säsongen?

– Ja, det är kaxigt. Jag har inte tagit en enda straff i år heller. Men jag tror på mig själv och vet vad jag kan göra för laget.

Det var Mjällby som tog kommandot i seriefinalen, med ett ledningsmål efter bara fem minuter. Men Astrit Seljmani hade ett mål kvar för att infria sitt löfte till klubben.

Och i 24:e minuten kom läget och ett skott som innebar 1–1 och spel i allsvenskan nästa säsong. Samt hans 15:e mål i superettan.

Nytt mållöfte

– Sista fyra minuterna gick jag bara runt och tänkte ”snälla blås av”. Vi förtjänade det här så jävla mycket, säger Seljmanic.

– Den här matchen visar vi igen att vi är starka hemma. Vi har väl bara en förlust på hela säsongen tror jag.

Varberg nu får göra halländska konkurrenten Falkenberg sällskap i högsta serien. Och Seljmani – som har ett år kvar på kontraktet – har ett nytt mållöfte för allsvenskan:

– Tio.

Jens Bornemann/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons