Annons

Seger och totalledning för Johansson Norgren

Britta Johansson Norgren är tillbaka i vinnarspåret.
Svenskan vann i Toblach efter en spurtuppgörelse med norskan Kari Vikhagen Gjeitnes, och nu toppar hon åter långloppscupen.
Skidor • Publicerad 1 februari 2020
Britta Johansson Norgren. Arkivbild.
Britta Johansson Norgren. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Johansson Norgren har vunnit längdskidornas långloppscup fyra säsonger i rad, men har haft en för henne ovanlig formsvacka den senaste tiden. I Toblach på lördagen var 36-åringen åter lätt att känna igen, när hon vann det italienska 42-kilometersloppet efter en dramatisk avslutning.

Britta Johansson Norgren kom in på upploppet med Kari Vikhagen Gjeitnes hack i häl. Norskan utmanade, men hade inte farten till att staka sig förbi på upploppet.

Annons

För Johansson Norgren var det ett skönt trendbrott efter att ha gått fyra lopp utan seger, och där hon i de två senaste tävlingarna inte ens nått pallen.

Förstaplatsen i Toblach gör att Britta Johansson Norgren tar tillbaka totalledningen i långloppscupen, och hon är nu 30 poäng före tvåan Vikhagen Gjeitnes.

Lina Korsgren var nära att fixa dubbelt svenskt på pallen, men efter en spurtstrid fick hon nöja sig med en femteplats, tre tiondelar bakom trean Anastasia Vlasova, Ryssland.

På herrsidan blev det också en svensk på pallen genom Marcus Johansson. Han blev trea bakom norrmännen Andreas Nygaard och Petter Eliassen. Johansson ligger femma i totalcupen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons