Annons

Seagal i film om drunknad flyktingpojke

Film • Publicerad 1 juli 2019
Steven Seagal. Arkivbild.
Steven Seagal. Arkivbild.Foto: Ivan Sekretarev

Den amerikanske skådespelaren Steven Seagal spelar en av rollerna i kommande filmen "Aylan baby", skriver . Filmen baseras på den verkliga händelsen 2015, då den syriske pojken Alan Kurdi spolades upp drunknad på en strand i Turkiet. Bilden på den lille pojken i vattenbrynet kablades ut över världen, belyste flyktingarnas situation och kom att vända en stor del av opinionen i flyktingdebatten.

Filmen regisseras av turkiske Omer Sarikaya vars senaste film "Islamophobia" hade premiär i fjol. För turkisk media berättar Sarikaya om första gången han själv såg bilden på Alan Kurdi:

Annons

– Den lämnade mig sömnlös ett tag. Jag kunde inte sluta tänka på den. Jag tänkte att jag hoppades att någon en dag skulle göra en film om detta och sända ett budskap till världen. Nu är det jag som gör det.

Inspelningarna har precis startat i Turkiet, men det är inte känt när filmen ska få premiär.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons