Annons

SD ändrar sig om dubbelt medborgarskap

Politik • Publicerad 7 november 2019
SD vill inte längre driva frågan om att avskaffa dubbelt medborgarskap, säger Henrik Vinge. Arkivbild.
SD vill inte längre driva frågan om att avskaffa dubbelt medborgarskap, säger Henrik Vinge. Arkivbild.Foto: Hanna Franzén/TT

Sverigedemokraterna vill inte längre avskaffa möjligheten till dubbelt medborgarskap, rapporterar SVT Nyheter.

– Vi har sett att det är väldigt många människor som kommit till vårt land och som har bakgrund i andra länder, som har blivit en del av Sverige, men som har ett starkt känslomässigt band till sitt medborgarskap från det andra landet. Då tycker vi att de kan behålla det, säger Henrik Vinge, partiets blivande vice partiledare, till SVT.

Annons

Partiet har hittills hävdat att dubbla medborgarskap gör det svårare att bli en del av det svenska samhället. Samtidigt planerar SD att höja kraven på att få svenskt medborgarskap.

– Man ska ha blivit en del av det svenska samhället, lärt sig svenska och respektera lagar och seder här i landet, säger Henrik Vinge till SVT och beskriver förändringen som en uppvärdering av det svenska medborgarskapet.

Beslutet om partiets nya hållning tas på SD:s landsdagar som hålls i Örebro mellan den 21 och 24 november.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons