Annons

Satt på toaletten – i fem dagar

Belgien • Publicerad 13 juli 2019
Ett riktigt skitjobb, kan tyckas.
Ett riktigt skitjobb, kan tyckas.Foto: Johanna Geron/Reuters/TT

Träsmak i baken har man ju hört talas om, men porslinssmak? En som vet hur det känns är belgaren Jimmy De Frenne, 48, som satt på toaletten i 165 timmar, eller närmare i fem dygn.

Varför? Han ville sätta nytt världsrekord i toalettbesök.

Annons

– Att driva med sig själv är den bästa humorn. Varför jag gör det här? Ja, varför inte? Det finns inget jag gillar mer än när folk driver med mig, för då kan jag göra samma sak tillbaka, säger han.

Toaletten var uppställd på en bar i hamnstaden Oostende. Eftersom den inte var kopplad till avloppssystemet var De Frenne ironiskt nog tvungen att ta pauser då och då för att lätta på trycket.

Det finns inget officiellt världsrekord i kategorin långa toabesök, men De Frenne säger att han hört talas om någon som suttit i hundra timmar vid ett tidigare tillfälle. Nu ska han vila upp sig ordentligt.

– Jag blev väldigt trött, och benen gjorde ont, säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons