Annons

SAS-flyg försenat – kvinna öppnade nödutgång

Grekland/Danmark • Publicerad 11 juli 2019
161 SAS-resenärer, de flesta danskar, blev försenade efter att en kvinna öppnat en av planets nödutgångar på startbanan. Arkivbild.
161 SAS-resenärer, de flesta danskar, blev försenade efter att en kvinna öppnat en av planets nödutgångar på startbanan. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ett SAS-plan från grekiska Zakynthos till Köpenhamn blev kraftigt försenat efter att en kvinna ställt till med problem, skriver danska .

– Då vi är på väg ut på startbanan med stängda dörrar så kommer en kvinna löpande längs mittgången med en flygvärdinna efter sig, och säger att hon vill ut, säger passageraren Christian Hansen till tidningen.

Annons

Kvinnan lyckades därefter på något sätt få upp en av planets nödutgångar. Enligt SAS presstjänst krävdes teknisk personal för att reparera dörren, vilket ledde till att flygningen ställdes in och de 161 passagerarna fick tillbringa natten på ett hotell innan avresa följande morgon.

Bakgrunden till kvinnans reaktion ska ha varit att hon inte ville ha sitt handbagage under sätet under avresan, något som dock inte bekräftats av SAS. Kvinnan lämnades efter sin sorti över till lokala myndigheter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons