Annons

Sara Parkman gör "svenskfientlig" video

Nöje • Publicerad 12 februari 2020
Sara Parkman släpper en ny video till låten "Vreden".
Sara Parkman släpper en ny video till låten "Vreden".Foto: Frida Edlund

Sara Parkman släpper en ny video till låten "Vreden" från albumet "Vesper". AB Hemska Ord, som består av Lasse Långström, Kim Ekberg och Sara Parkman, liknar den vid en dystopisk och utopisk julkalender, som skildrar en möjlig, snar framtid.

"Det brådskar och vi känner oss minst sagt manade att tala fritt, vilt och öppet i konsten om vår skräck och våra begär. Vår skräck handlar just om detta, att vi inte ska få vara fria att uttrycka oss, vare sig som konstnärer, älskare eller politiska människor. Fascismen är ganska konkret när det kommer till censur och konsten kommer att få känna på det rejält", säger Sara Parkman i ett pressmeddelande.

Annons

Trion vill inte göra "nationalromantisk heterofil högerkristen konst" och säger sig passa på att göra den konst de själva vill. I pressmeddelandet beskrivs videon som "smakfullt svenskfientlig", och där finns en blinkning till Carl Johan De Geers verk "Skända flaggan".

Medverkar gör Stockholms och Göteborgs "underjordiska queera artistelit" samt skådespelaren Lennart Jähkel.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons