Annons

Sanders har gått om Biden nationellt

USA • Publicerad 11 februari 2020
Det aktuella opinionsläget i USA.
Det aktuella opinionsläget i USA.Foto: TT
USA:s tidigare vicepresident Joe Biden.
USA:s tidigare vicepresident Joe Biden.Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT

Motgångarna tornar upp sig för Joe Biden, demokratisk presidentaspirant och tidigare vicepresident. Efter att i månader lett i de amerikanska mätningarna om vem demokratiska väljare vill se som partiets presidentkandidat blev han på tisdagen omsprungen av Vermontsenatorn Bernie Sanders.

I dagsläget vill 23 procent se Sanders som president Donald Trumps motståndare i höstens val medan 21 procent föredrar Biden, enligt oberoende Real Clear Politics sammanställning av nationella mätningar.

Annons

Biden, som marknadsfört sig som den ende som kan ge Trump en match om Vita huset, kom på en för honom neslig fjärde plats i förra veckans nomineringsmöten i Iowa.

Under tisdagen går New Hampshire till primärval och även där ser det mörkt ut för ex-vicepresidenten. Enligt de senaste mätningarna har han ett stöd på 11 procent där, att jämföra med Sanders 28,7 procent och den tidigare borgmästaren Pete Buttigieg som har ett stöd på 21,3 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons