Annons

Samsung varnar för vinstras

Ekonomi • Publicerad 5 april 2019
Samsung Electronics vinstvarnar inför sin kvartalsrapport senare i april. Arkivbild.
Samsung Electronics vinstvarnar inför sin kvartalsrapport senare i april. Arkivbild.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Världens största telefon- och minneskretstillverkare Samsung Electronics vinstvarnar för det första kvartalet. Det sydkoreanska företaget spår att vinsten kommer att minska med 60 procent, jämfört med samma period förra året.

Bolaget förklarar tappet med fallande priser på minneskretsar och minskad efterfrågan på bildskärmar, några av bolagets viktigaste produkter.

Annons

Den senaste rapporten för det sista kvartalet 2018 visade en rejäl vinstsmäll. Nettovinsten blev då en tredjedel av föregående års siffror. I samband med den rapporten så upprepade Samsung löftet om både vikbara skärmtelefoner och apparater med den nya snabbare 5G-tekniken senare i år, något som man hoppas ska vända den negativa utvecklingen.

Intäkterna i det första kvartalet beräknas också minska med 14 procent, jämfört med föregående år. Kvartalsrapporten kommer i slutet på april.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons