Annons

Rysk skolskytt dödade vän och sedan sig själv

Ryssland • Publicerad 14 november 2019
Ryska kriminaltekniker undersöker skolsalen i Blagovesjtjensk där skjutningen ägde rum.
Ryska kriminaltekniker undersöker skolsalen i Blagovesjtjensk där skjutningen ägde rum.Foto: Ryska utredningskommittenIItar-Tass/TT

En 19-årig student vid en högskola i östra Ryssland öppnade eld med skjutvapen på torsdagen. Han dödade en klasskamrat och skottskadade tre andra personer innan han sköt sig själv till döds, enligt polisen.

Skjutningen i Blagovesjtjensk, huvudstad i Amur-regionen, genomfördes med ett gevär registrerat på skytten själv.

Annons

Den student som dödades först var 19 år och de skadade mellan 17 och 20 år. En 20-åring är i kritiskt tillstånd efter att ha opererats.

Många polisbilar sågs utanför högskolan och en del gator var avspärrade, enligt lokala medier som också anger att skytten sannolikt använt ett hagelgevär avsett för jakt.

En kvinna säger till en lokal tv-station att skytten tog sig förbi skolans säkerhetskontroll med sitt gevär.

– Jag vet inte hur han kunde göra det, säger hon, och tillägger att den första personen som dödades var en vän till skytten.

En förundersökning om mord är inledd, men också om möjlig försumlighet av tjänstemän.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons