Annons

Rubensson har fått kristallsjuka

Fotboll • Publicerad 1 augusti 2019
Göteborgs Elin Rubensson och Örebros Jonna Dahlberg i kamp om bollen under lördagens fotbollsmatch i damallsvenskan. Arkivbild.
Göteborgs Elin Rubensson och Örebros Jonna Dahlberg i kamp om bollen under lördagens fotbollsmatch i damallsvenskan. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Landslagsspelaren Elin Rubensson fanns inte med när Göteborg FC tog emot Piteå på onsdagen. Orsaken var att Rubensson drabbats av kristallsjuka.

– I måndags drabbades Elin av yrsel. Hon fick övningar att jobba med direkt, vilket gav snabba resultat. Men på tisdagen kom det tillbaka, berättar lagläkare Matilda Lundblad för .

Annons

Kristallsjuka är en vanlig form av yrsel som orsakas av att små kalkkristaller i innerörat har lossnat skriver vårdguiden. Den som drabbas känner sig mycket yr men det går ofta över av sig själv.

– Man vet inte riktigt orsaken, men många drabbas av det här när det varit hög anspänning under en längre tid.

Troligtvis missar VM-bronsmedaljören lördagens match mot Linköping.

– Vi siktar på att hon kan vara tillbaka matchen därpå, mot Kungsbacka, men tar det lite dag för dag. Men hon mår så pass bra just nu att vi ser det som sannolikt att hon kan vara med, säger Lundblad.

Matchen mot Kungsbacka spelas 10 augusti.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons