Annons

Ross: EU kanske slipper biltullar

Ekonomi • Publicerad 3 november 2019
USA:s handelminister Wilbur Ross. Arkivbild
USA:s handelminister Wilbur Ross. ArkivbildFoto: Patrick Semansky

USA kanske inte behöver införa tullar på import av bilar från EU. Det säger USA:s handelsminister Wilbur Ross. Han säger sig ha haft "goda samtal med billtillverkare" i bland annat EU och Japan, rapporterar Bloomberg News.

I maj gick Vita huset med på att skjuta upp hotet om tullar på bilar och bildelar i sex månader, för att ge tid för samtal med EU och Japan. USA slöt i oktober en överenskommelse med Japan som därmed undviker tullarna, men något avtal med EU har ännu inte träffats. Den 13 november löper fristen ut.

EU:s handelkommissionär Cecilia Malmström sade i september till Bloomberg att hon hoppas att USA kommer att gå med på att skjuta upp tullarna ytterligare. EU vidhåller att unionens bilexport inte är ett hot mot säkerheten i USA och därför inte bör omfattas av tullar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons