Annons

Rosanna Arquette gripen vid demonstration

Nöje • Publicerad 4 november 2019
Rosanna Arquettes medverkan vid Stockholms filmfestival är hotad. Arkivbild.
Rosanna Arquettes medverkan vid Stockholms filmfestival är hotad. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Skådespelaren Rosanna Arquette greps av polis när hon klimatdemonstrerade tillsammans med sina kollegor Jane Fonda och Catherine Keener i slutet av förra veckan. Det är nu oklart om skådespelaren kan komma till Stockholms filmfestival, som startar på onsdagen, där hon ska tilldelas ett hederspris, rapporterar SVT Kulturnyheterna.

– Just nu vet vi inte om Rosanna Arquette kan ta sig till Stockholm på grund av arresten. Tanken är att hon ska vara här redan i morgon (5/11 reds anmärkning), och gå på galapremiären men just nu ser det inte ut att bli av. Sen är ju hennes stora kväll på fredagen då vi tilldelar henne Stockholm Achievement Award – då hoppas vi verkligen att hon har kommit ut från finkan, säger Git Scheynius, festivalchef på Stockholms filmfestival, till SVT.

Demonstrationen som Rosanna Arquette deltog i är initierad av Jane Fonda, som anordnar veckovisa demonstrationer i Washington DC. Fonda har gripits av polis varje fredag den senaste månaden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons