Annons

Ronaldo spelade inte – jämförs med diktator

65 000 sydkoreanska fans väntade på att få se honom på fotbollsplanen. Men Juventusstjärnan Cristiano Ronaldo spelade inte ens en minut i träningsmatchen mot ett All star-lag från Sydkoreas K-League i veckan.
Nu har portugisen fått en ny term för att skippa jobbet myntat efter sig samtidigt som han jämförs med Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.
Fotboll • Publicerad 2 augusti 2019
Cristiano Ronaldo. Arkivbild.
Cristiano Ronaldo. Arkivbild.Foto: Daniel Hakim/AP/TT

– Det finns en sak gemensamt med Kim Jong-Un och Ronaldo. De uppfattar båda Sydkorea som en dörrmatta, säger politikern och domaren Na Kyung-Won.

Konflikten mellan den italienska storklubben Juventus och den sydkoreanska ligan K-League fortsätter efter den uppmärksammade träningsmatchen i veckan där Ronaldo alltså inte kom till spel.

Annons

Enligt den sydkoreanska ligan fanns en överenskommelse där Cristiano Ronaldo skulle spela minst 45 minuter. Juventus anklagas för kontraktsbrott samtidigt som den sydkoreanska ligan kräver en ursäkt efter händelsen. Tonläget är minst sagt uppskruvat.

"Förklara"

"K-League vill tydligt uttrycka vår djupaste upprördhet och besvikelse mot Juventus oansvariga beteende. Vi uppmanar Juventus att framföra en uppriktig ursäkt och förklara varför Ronaldo inte spelade", skrev ligan i ett uttalande.

Juventus menar å sin sida att man inte gjort några fel och att den portugisiske stjärnanfallaren inte kunde spela matchen på grund av trötthet från en tidigare match.

"Om Ronaldo inte kunde spela var det uppenbart bedrägeri att inkludera honom som en avbytare i matchtruppen", skrev ligan som svar.

Samtidigt uppges över 2 000 besvikna supportrar stämma sportagenturen som organiserade matchen.

"Besvikna"

Upprördheten har gått så långt att termen "Göra en 'Naldo'" har myntats i landet för någon som undviker att jobba.

Utöver Ronaldokontroversen skapade Juventus dessutom rubriker då laget varit en timme sena till arenan och bett om att förkorta matchen med tio minuter på grund av förseningen.

Ett förslag som inte heller det togs emot väl.

"K-League kan inte annat än att känna oss besvikna och lurade av Juventus för deras skamlöshet", skrev K-League i ett uttalande.

Robin Salomonsson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons