Annons

Rodic: "Jag ångrar ingenting"

Nikola Djurdjics sena mål vinkades bort för offside.
Då tappade bänkspelaren Vladimir Rodic humöret fullständigt och skällde ut den assisterande domaren.
Fotboll • Publicerad 7 april 2019
Hammarbys tränare Stefan Billborn gillade inte Vladimir Rodics beteende i matchen mot Kalmar FF.
Hammarbys tränare Stefan Billborn gillade inte Vladimir Rodics beteende i matchen mot Kalmar FF.Foto: Sören Andersson/TT

Det hettade till rejält i slutminuterna i mötet mellan Hammarby och Kalmar.

Stor ilska uppstod bland hemmasupportrarna efter att Nikola Djurdjics sena 2–1-mål vinkats av för offside. Men frågan är om inte hemmalagets avbytare, Vladimir Rodic, var argast av dem alla.

Annons

Serben gick fram till den assisterande domaren, Daniel Gustavsson, och skällde ut honom efter noter inför en upphetsad och adrenalinstinn publik.

– Ni såg allting. Det är tillräckligt, jag vill inte kommentera det mer, säger Rodic som inte förväntar sig några ytterligare påföljder än det gula kort han tilldelades.

TT: Ångrar du sättet du reagerade på?

– Nej. Det är bara sådan jag är. Det är en känsla. Jag såg på reprisen att "Niko" var i en perfekt position och undvek offsiden. För mig var det ett klart mål. Det är vad det är och jag ångrar ingenting.

Blandade reaktioner

TT: Alla andra verkar vara ense om att det var ett svårt beslut att fatta, men du tycker att det var ett klart mål?

– Jag vet inte. Så som jag såg det, ja. Men uppenbarligen höll domaren inte med.

Efteråt var reaktionerna över Rodics agerande blandade. Beteendet uppskattades dock inte av tränaren Stefan Billborn.

– Jag tycker inte att det är okej från vår spelare, som värmer upp, att få ett utbrott på det sättet. Vi kommer att ta det internt. Jag kommenterar gärna matchen men inte mer om det som hände. Men det gäller ju att hålla sig kall både på och utanför plan, säger han på presskonferensen på Tele2 arena.

"Det är fan inte okej"

Inte heller Kalmar FF:s landslagsmeriterade mittfältare, Rasmus Elm, tyckte att beteendet var godtagbart och tillägger att han tycker att Mohammed Al-Hakims domarteam borde ha hanterat situationen annorlunda.

– Jag förstår reaktionen men man får tygla sig lite. Det är ändå folk som tittar, man kan inte uppföra sig och bete sig hur som helst. Men det är domarens jobb att markera vad som är tillåtet och inte. Det borde ha delats ut lite mer, det är lite fegt, säger han och fortsätter:

Annons

– Med tanke på allt de gör, de drar oss i tröjan, puttas och jagar domaren. Då måste man markera för det är fan inte okej. Det tycker inte jag.

Målskytten Nikola Djurdjic däremot sade sig uppskatta sin landsmans beteende, trots att han själv har förståelse för att målet blev underkänt.

– Äh, det är serbisk stil. Han var lite uppjagad, och ärligt talat så gillade jag hur han reagerade. Det gör så ont att inte få med sig målet i slutet, han vill vinna.

Muamer Tankovic:

– Det är stundens hetta. Vi bryr oss om varandra och det är full förståelse för Rodic. Visst, han reagerade lite överdrivet men han har fullt med känslor i sin kropp. Det är så han uttrycker sig.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons