Annons

Roberts ska bli mamma – missar OS

Landslagsstjärnan Jamina Roberts missar OS-kvalet i mars och ett eventuellt OS i Tokyo till sommaren, eftersom handbollsspelaren är gravid.
"OS i all ära, men det här ska bli betydligt häftigare", säger Jamina Roberts till handbollslandslagets hemsida.
Handboll • Publicerad 12 februari 2020
Vänsternian Jamina Roberts är gravid och missar därmed OS-kvalet i mars och ett eventuellt OS i Tokyo till sommaren. Arkivbild.
Vänsternian Jamina Roberts är gravid och missar därmed OS-kvalet i mars och ett eventuellt OS i Tokyo till sommaren. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Vänsternian gjorde sin sista match för säsongen förra veckan med sitt danska klubblag Randers. Roberts och pojkvännen Emil Berggren, tidigare elitspelare och numera sportchef i Sävehof, väntar sitt första barn i augusti.

"Det blir inga fler matcher innan födseln, men tanken nu är inte att min handbollskarriär är över bara för att jag ska bli mamma. Jag siktar på att komma tillbaka till toppnivå och hoppas att jag har mycket kvar att ge", säger 29-åriga Roberts, som har gjort 164 A-landskamper och spelat för Sverige i elva internationella mästerskap (OS, VM och EM).

Annons

De senaste månaderna har landslagsspelarna Johanna Bundsen och Marie Wall också tagit uppehåll från sina handbollskarriärer eftersom de väntar barn. Under de två senaste åren har landslagsstjärnorna Linn Blohm, Isabelle Gulldén och Johanna Westberg fött barn och alla har kommit tillbaka till spel på elitnivå.

Sverige spelar OS-kval mot Spanien, Argentina och Senegal 20–22 mars i Spanien. De två främsta i gruppen får spela OS i Japan till sommaren.

Efter OS-kvalet väntar dubbla EM-kvalmatcher mot Tjeckien 25 mars (borta) och 29 mars (hemma) för handbollslandslaget. Truppen till de båda kvalen tas ut av förbundskaptenen Henrik Signell på måndag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons