Annons

Rickardsson fortsätter men lämnar landslaget

Ida Ingemarsdotter slutar och Daniel Rickardsson fortsätter med ett eget träningsupplägg.
Det är överraskningarna i skidlandslagen inför nästa säsong.
Samtidigt tar fjolårets stjärnskott Frida Karlsson och Maja Dahlqvist som väntat plats i truppen.
Skidor • Publicerad 3 maj 2019
Daniel Rickardsson. Arkivbild.
Daniel Rickardsson. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Åtta damer och sex herrar är uttagna i det svenska A-landslaget inför nästa längdsäsong. På damsidan är fjolårets succéduo Frida Karlsson och Maja Dahlqvist som väntat nya namn.

19-åriga Karlsson tog sensationellt tre medaljer på VM tidigare i år och går nu direkt in i A-laget som förstaårssenior. Dahlqvist, som tog VM-guld i sprintstafett, tar klivet upp från B-landslaget, Team Bauhaus.

Dyvik petas

Annons

Övriga namn på damsidan är Ebba Andersson, Hanna Falk, Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Jonna Sundling och Evelina Settlin (också uppflyttad från B-landslaget). Veteranen Ida Ingemarsdotter väljer däremot att avsluta karriären, samtidigt som Anna Dyvik flyttas ner i B-landslaget.

"Konkurrens om A-lagsplatsen är stenhård bland damerna och vi vill investera i den yttersta toppen. Därför ökar vi i år A-lagstruppen med en plats på damsidan jämfört med förra året", säger Jonas Peterson, ny landslagschef efter Rikard Grip som slutade efter den gångna säsongen, i ett pressmeddelande.

Eget upplägg

På herrsidan fortsätter alla de främsta namnen sina satsningar. Johan Häggström flyttas upp i A-landslaget medan Karl-Johan Westberg går motsatt väg.

En som saknas i truppen är rutinerade Daniel Rickardsson. Han har bestämt sig för att inför nästa säsong köra ett träningsupplägg på egen hand, likt bland andra Charlotte Kalla tidigare har gjort.

"Mitt mål är fortfarande att åka så fort som möjligt i världscupen, men jag har varit med i verksamheten länge och känner att det nu är ett bra läge för mig att prova något annat. Jag har nu ett tomt blad framför mig där jag får forma mitt upplägg helt själv", säger Daniel Rickardsson i ett pressmeddelande.

Även om han kör ett eget upplägg ska han ha en tät dialog med landslaget under träningsperioden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons