Annons

Relativt lugnt valborgsfirande

Trots många omhändertagna fyllerister och ett och annat ärende gällande misshandel så var årets valborgsfirande relativt lugnt, enligt polisen.
Valborg • Publicerad 1 maj 2019
Valborg, eller sista april som det också kallas, firas i Stadsparken i Lund.Foto: Johan Nilsson/TT

– Det har varit en relativt lugn valborg i Uppsala. Ungefär 40 personer omhändertogs för fylleri men det är en siffra som inte sticker ut nämnvärt, säger Linda Wideberg, presstalesperson för polisens Region Mitt.

Uppsalapolisen ryckte också ut på ett par fall av misshandel. Vid 21.30-tiden på valborgsafton misshandlades en kille i tonåren av flera andra personer. Han var omtöcknad efter misshandeln och kunde inte höras direkt av polisen.

Annons

– Han fick vård av ambulanspersonal men vi kunde inte prata med honom direkt, säger Linda Wideberg.

Ingen har ännu gripits misstänkt för misshandeln.

Även i studentstaden Lund, där valborgsfirandet liksom i Uppsala lockar många festglada, ska det ha gått lugnt till.

– Vi har faktiskt haft en väldigt lugn och behaglig valborg, över förväntan. Det är fint väder och god stämning, säger Peter Larsson vid polisen till under natten.

I Stockholm uppger polisen att årets valborgsfirande inte var något utöver det vanliga.

– Det har varit ett normal firande, inget som sticker ut, men mycket fylleri, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen till TT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons