Annons

Rekord på Wall Street efter Fed-signaler

Ekonomi • Publicerad 10 juli 2019
Wall Street slog rekord. Arkivbild.
Wall Street slog rekord. Arkivbild.Foto: Richard Drew

De ledande amerikanska börserna slog rekord på onsdagen. S&P 500 passerade 3 000-strecket för första gången och även Nasdaq och Dow Jones industriindex gick över tidigare toppnivåer.

Detta efter duvaktiga yttranden från centralbankschefen Jerome Powell, som tolkas som att Federal Reserve är beredd att sänka räntan.

Annons

Enligt Fedchefen, som var kallad till representanthusets finansutskott under onsdagen, finns det trots flera styrketecken anledning att oroa sig för ekonomin och pekar bland annat på det spända handelsläget och tecken på att tillväxten försvagats globalt. Inflationen är också lägre än väntat och centralbanken är redo att vidta nödvändiga åtgärder om ekonomin kräver det, enligt Powell.

Efter rekordtopparna sjönk börserna tillbaka, men stängde alla på plus. S&P 500 gick upp 0,5 procent, medan Dow Jones steg 0,3 procent och Nasdaqs kompositindex lyfte 0,8 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons