Annons

Regeringens solcellspengar snart slut

Politik • Publicerad 14 januari 2020
Kung Carl XVI Gustaf besöker företaget Apoteas logistikcenter i Uppland. På taket finns Sveriges största solcellsanläggning. Arkivbild.
Kung Carl XVI Gustaf besöker företaget Apoteas logistikcenter i Uppland. På taket finns Sveriges största solcellsanläggning. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Två veckor har gått av året men redan är regeringens solcellsstöd för 2020 på väg att ta slut, rapporterar Dagens industri. Totalt rör det sig om 1,2 miljarder kronor i statliga bidrag som företag, organisationer och privatpersoner kan ansöka om för installation av solceller.

– Söker du i dag får du troligen pengarna, men väntar du några veckor är det mer osäkert. Redan i februari kan nuvarande pengar på anslaget vara slut, säger Christopher Frisk på Energimyndigheten till tidningen.

Annons

Stödet täcker upp till 20 procent av kostnaden.

Enligt Energimyndigheten har antalet solcellsanläggningar ökat kraftigt de senaste åren. Under 2020 beräknas solceller finnas på 69 400 hustak och nästa år är uppskattningen att det finns över 100 000 stycken.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons