Annons

Reed: "Jag fuskade inte"

Patrick Reed har gett extra bränsle till årets Presidents Cup.
Men amerikanen förnekar att han är en fuskare.
Golf • Publicerad 10 december 2019
Patrick Reed är i blickfånget inför Presidents Cup.
Patrick Reed är i blickfånget inför Presidents Cup.Foto: Dante Carrer/AP/TT

Flera motspelare, experter och golftyckare i största allmänhet har redan dömt Patrick Reed för det han gjorde i förra veckans tävling på Bahamas. En tv-kamera fångade då hur Reed förbättrade sitt läge genom att svinga bort sand bakom bollen med två provsvingar.

Ett solklart regelbrott som kostade Reed två pliktslag, men många menade att 29-åringen från Texas till och med borde ha blivit diskad. Australiern Cameron Smith, en av spelarna i det internationella laget i Presidents Cup, var en som tog ordet fusk i sin mun.

Reed försvarar sig

Annons

– Det är inte rätt ord att använda. Om man medvetet försöker göra något så är det fusk, men jag försökte inte medvetet förbättra läget eller något liknande, säger Reed själv på en presskonferens.

USA:s kapten Tiger Woods har pratat med Patrick Reed om incidenten och hoppas kunna lägga den bakom sig inför veckans lagmatch i Melbourne. Men det kanske inte blir helt lätt. Troligen hamnar Reed i skottgluggen när den australiska publiken ska försöka heja fram det internationella laget till första segern sedan 1998.

– Jag är säker på att någon kommer att säga något där ute på banan. Men generellt ... Alla gånger jag har varit i Australien och spelat har fansen varit fantastiska, säger Woods.

"Någonting personligt"

När Presidents Cup spelades i Australien senast, 2011, fick publiken kritik för att ha varit för välvilligt inställd till Woods och de andra amerikanska stjärnorna. Patrick Reed tror att spelarna i det internationella laget har använt regelincidenten på Bahamas som bränsle för att försäkra sig om att det inte händer igen.

– Såklart pratar de om det, för de vill få i gång åskådarna och få dem på sin sida. Det är så det fungerar, säger han.

Reed hoppas att publiken ändå beter sig respektfullt, men fjolårets vinnare av US Masters medger att all uppståndelse har gjort honom mer beslutsam att vinna.

– Det har gått från att vilja slå de andra killarna till att det nu är någonting personligt. Det kommer att bli en rolig vecka.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons