Annons

Rally Sweden kortas – men tävlingen blir av

Rally Sweden kortas. Flera klassiska sträckor stryks. Det meddelade rallyledningen sent på tisdagskvällen.
Rally • Publicerad 5 februari 2020
Den spektakulära Vargåsensträckan med Colins Crest – bilarna hoppar upp emot 40 meter – kommer inte att finnas med under årets rally. Arkivbild.
Den spektakulära Vargåsensträckan med Colins Crest – bilarna hoppar upp emot 40 meter – kommer inte att finnas med under årets rally. Arkivbild.Foto: Micke Fransson/TT

Mildvädret fortsätter att skapa problem för arrangörerna. Och sedan Internationella bilsportförbundet (FIA) inspekterat sträckorna kom rallyledningen tillsammans med FIA och teamen överens om det drastiska beslutet.

Av de planerade specialsträckorna på drygt 300 kilometer kommer bara omkring 180 att köras. Flera av de klassiska sträckorna tas bort, däribland Vargåsen med Colins Crest.

Annons

– Det är klart att det har suttit hårt åt. Det har inte varit helt självklart att vi skulle komma hit. Men skönt att vi har kommit överens om något som alla tror är genomförbart, säger Glenn Olsson till VF.

Samtidigt innebär beslutet ett klartecken att rallyt kommer att genomföras.

– Såklart väldigt skönt att ha fått ett positivt besked. Det är väldigt bra jobbat av alla inblandade – vi, FIA, promotorn och alla team som i en positiv anda verkligen velat hitta en lösning, säger Glenn Olsson till VF.

Tre sträckor stryks helt, Vargåsen med Colins Crest, Hagfors och Torntorp. Likaså stryks supersprinten i Karlstad på lördagskvällen och Torsbysträckan på söndag förmiddag.

Trots kortningen av rallyt kommer fulla VM-poäng att delas ut.

Jonas Dagson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons