Annons

Putin: Äktenskap bara till för man och kvinna

Ryssland • Publicerad 13 februari 2020
Rysslands president Vladimir Putin lär inte stärka sina aktier i gaykretsar efter sitt senaste uttalande om att äktenskapet uteslutande är ett heterosexuellt arrangemang. Bilden är från en tysk demonstration 2019.
Rysslands president Vladimir Putin lär inte stärka sina aktier i gaykretsar efter sitt senaste uttalande om att äktenskapet uteslutande är ett heterosexuellt arrangemang. Bilden är från en tysk demonstration 2019.Foto: Martin Meissner/AP/TT

Äktenskapet är uteslutande ett heterosexuellt arrangemang, fastslår Rysslands president Vladimir Putin som anser att den uppfattningen bör värnas i landets uppdaterade konstitution.

– Ett äktenskap är en förening mellan en man och en kvinna, sade han vid ett möte med en Kremlutsedd kommitté som diskuterar nya tillägg till Rysslands konstitution.

Annons

Kommentaren föll sedan den ultrakonservativa parlamentarikern Olga Batalina dragit en lans för att konstitutionen måste försvara "traditionella familjevärden".

Enligt henne attackeras synen på familjen genom försök att introducera begrepp som "förälder nummer ett" respektive "förälder nummer två".

– Detta är ingen fantasi, sådant är verklighet i vissa länder, ondgjorde hon sig.

Putin kunde lugna henne:

– Så länge jag är president kommer vi inte att ha det. Vi ska ha "pappa" och "mamma".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons