Annons

Pusskalas i veckans "Bonde söker fru"

Det börjar bli allvar i TV4:s "Bonde söker fru".
I veckans avsnitt får tre av fyra bönder en kyss – sedan uppstår friktion mellan köttbonden Jimmy Olofsson och hans brevskrivare.
Tv • Publicerad 6 november 2019
Anna Jonsson och Pelle Hansson Edh kommer varandra närmre i veckans avsnitt av "Bonde söker fru". Pressbild.
Anna Jonsson och Pelle Hansson Edh kommer varandra närmre i veckans avsnitt av "Bonde söker fru". Pressbild.Foto: TV4

Brevskrivaren Anna Jonsson tar med mjölkbonden Pelle Hansson Edh på en picknickdejt i hagen för att prata om känslor. Trots att Hansson Edh berättar att han gillar alla tre, slutar dejten med en kyss.

– Det var väldigt fint att få den där kyssen och veta att det finns ett intresse från hans håll, säger Anna Jonsson efteråt.

Annons

Pelle Hansson Edh har i ett tidigare avsnitt även pussats med Karin Nordström, och brevskrivaren Josefine Bertelsen börjar känna sig som tredje hjulet på gården. Hon tar med mjölkbonden på en glassdejt där hon konfronterar honom med orden "du känner minst för mig", vilket han förnekar.

Kritiserar köttbonden

Hemma hos köttbonden Jimmy Olofsson i Ankarvattnet berättar Isabelle Almberg att hon fick en puss på munnen efter att de andra brevskrivarna gått och lagt sig.

– Jag kommer inte att berätta någonting för de andra tjejerna för jag tycker inte att de har någonting med det att göra. Men, jag är övertygad om att de känner av attraktionen mellan oss, säger hon.

Köttbonden uttrycker sig trots allt försiktigt kring händelsen.

– Det är jätteroligt att Isabelle visar att hon är attraherad, men det finns en oro för att vi är så olika, det får man ha i bakhuvudet, säger han.

Men kort därefter uppstår friktion mellan deltagarna och bonden. Isabelle Almberg kritiserar Jimmy Olofsson för "att prata 95 procent och lyssna 5". Emelie Åström är inne på samma spår.

– Ibland blir det som att han håller en monolog i stället för en dialog. Det är någonting som vi i gruppen har pratat om och det tycker jag att jag fick bekräftat ännu mer, säger hon efter att ha umgåtts med honom på tu man hand.

Ogillar gråt

Brevskrivaren Madeleine Sundin är orolig för att mjölkbonden Alexander Andersson har en starkare relation med de andra tjejerna, men oron försvinner när de kysser varandra på en dejt.

I förra veckans avsnitt berättade brevskrivaren Minna Lindberg för getbonden Oscar Fjärrstrand att hon är en djup person i nära kontakt med sina känslor. För Linda Lindorff berättar getbonden i sin tur att han har svårt för tjejer som visar mycket känslor och gråter. När det blir dags för val berättar Minna Lindberg att hon vill lämna gården självmant.

– Jag har uppfattat oss som olika när det kommer till förhållanden och känslor, säger hon.

Sofia Sundström/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons