Annons

Publiken rökte under Metallica – trots förbud

Metallica drog över 64 000 personer till Ullevi. Miljöförvaltningen ifrågasätter dock arenans personal, eftersom flera besökare uppges ha brutit mot Sveriges nya rökförbud.
Musik • Publicerad 10 juli 2019
Metallica blev en stor publikfest. Miljöförvaltningen kritiserar dock arenabolaget Got Event för att flera personer i publiken rökte – trots det nya rökförbudet.
Metallica blev en stor publikfest. Miljöförvaltningen kritiserar dock arenabolaget Got Event för att flera personer i publiken rökte – trots det nya rökförbudet.Foto: Jonas Lindstedt/TT

Ett nytt rökförbud trädde i laga kraft den 1 juli. Trots det plockade gott om folk fram cigaretterna under tisdagens konsert med Metallica.

Nu skickar miljöförvaltningen ett brev till det Göteborgsägda arenabolaget Got Event för att ta reda på varför bestämmelserna inte har följts, enligt uppgifter till .

Annons

– Vi ser väldigt allvarligt på det här, säger Yusra Moshtat, miljöinspektör i Göteborg, till SVT.

Enligt uppgifter har flera av vakterna misslyckats med att få rökarna att fimpa.

– Alla våra vakter har fått information om hur man ska agera, men sen kan jag inte svara på hur man har tagit till sig det. Vi behöver bli ännu tydligare om det inte har nått hela vägen fram till varje vakt, säger Christer Falk, tillförordnad VD på Got Event, till SVT.

Metallica-konserten har också fått kritik för att ha släppt in sjuåriga prinsessan Estelle – trots åldersgränsen på 13 år. Enligt uppgifter till och undersöker miljöförvaltningen om ljudnivån har överstigits för ett så ungt barn.

Arrangören Live Nation säger till tidningarna att ljudnivån höll sig inom gränsvärdet för vuxna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons